EU támogatások

infoblokk2
Kedvezményezett neve: Posta Borház Szőlészeti és Borászati Kft.
pályázati felhívás neve, kódszáma: VP2-4.1.3.5-16 Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása
projekt címe: A Posta Borház Kft gépesítettségének fejlesztése
szerződött támogatás összege: 4 898 684 Ft
támogatás mértéke: 50%a projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt célja a Posta Borház Kft gépesítettségének javítása, ezáltal versenyképességének és hatékonyságának növelése. A pályázat keretében beszerzésre kerül egy csonkázógép -ilyen típusú eszközzel nem rendelkezik jelenleg a cég-, lecserélésre kerül a meglévő szárzúzógép. A két gép egy munkamenetben tud majd dolgozni, ezáltal
csökkentve a környezeti terhelést. Továbbá, beszerzésre kerül egy aprítékoló gép, amely alkalmas a szőlőmetszésből származó gallyak aprítására, hasznosítására.
a projekt tervezett befejezési dátuma:
2018.08.31.
projekt azonosító száma: 1830189574
————————————————————————————
Kedvezményezett neve: Posta Borház Szőlészeti és Borászati Kft.
pályázati felhívás neve, kódszáma: VP3-4.2.2-16 Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása
projekt címe: Technológiai és energetikai fejlesztés a Posta Borház Kft-nél
szerződött támogatás összege: 24 999 519 Ft,
támogatás mértéke: 50%a projekt tartalmának rövid bemutatása: A fejlesztés közvetlen célja a Borház technológiai fejlesztése, a feldolgozó épület energetikai korszerűsítése. Ezáltal a termelés hatékonyságának növelése, a rezsi költségek csökkentése, környezettudatos, fenntarthatóbb működés elérése.
A sterilizálás jelenleg vegyszer felhasználásával történik, amely költséges és környezetterhelő. Ennek kiváltására a projekt keretében beszerzésre kerül egy szárazgőzzel működő gép. A meglévő hordók 8-10 évesek, cserélésre szorulnak – a projekt része 40 db egyedi gyártású tölgyfahordó vásárlása is. A jelenleg használt palackozó-, töltőgép elavult, élőmunkaigénye magas. A beszerzésre kerülő nagyobb teljesítményű töltősor hatékonyabb előállítást eredményez, javítja a minőséget, alkalmas lesz habzóbor és pezsgő alapbor palackozására, amit eddig bérmunkában végeztet a cég.
A feldolgozó épület külső határoló szerkezetei nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai követelményeinek, fűtési rendszer elavult, mindez magas energiafelhasználást és költséget eredményez. Itt történik a teljes termelési folyamat, így kiemelten fontos a megfelelő temperálás, a tartályok hűtését befolyásolja az épületben lévő hőmérséklet. A meglévő fűtési rendszer nem szabályozható, elavult, környezetterhelő. A projektben egy megújuló energiát hasznosító, apríték égető kazán kerül telepítésre, amely alkalmas a keletkező hulladék még teljesebb körű hasznosítására; ill. az épület utólagos hőszigetelést kap.
a projekt tervezett befejezési dátuma:
2018.12.31.
projekt azonosító száma: 1811582996