Szőlőmag termékek

MIELŐTT SZŐLŐMAG ŐRLEMÉNYT VÁSÁROL,
ISMERJE MEG JÓTÉKONY HATÁSAIT!

Tisztelettel köszöntöm, Posta Gergely vagyok a szekszárdi Posta Borház szőlésze, borásza.

A néphagyomány régóta tudja, hogy a mértékletes borfogyasztás óvja az egészségünket. Mi szőlészek azt is tudjuk, hogy micsoda éltető erő van a szőlőben is. Van, aki szüret idején szinte csak szőlőn él.

Évszázadokon keresztül semmire nem használtuk a szőlőmagot. A legújabb kutatások viszont azt mutatják, hogy hatalmas értéket hagytunk veszendőbe menni. A hidegen sajtolt szőlőmag olaj, illetve a szőlőmag őrlemény komoly egészségvédő, egészség helyreállító hatással rendelkezik. Idén borászatunk is előállította első szőlőmag termékeit.

Tudta?

– A szőlőmag antioxidánsokat tartalmaz, amelyek sokkal erőteljesebb hatásúak, mint a szokványos antioxidánsok, mint például az E vitamin, de rendkívül sokfélék is.
– Ezek a rendkívüli antioxidáns vegyületek a környezet legkülönfélébb ártalmaitól képesek megvédeni szervezetünket.
– További jótékony hatások: antibiotikus, tumorellenes, vércukorszint csökkentő, fekélygátló, szív és érrendszert védő és az agy öregedését késleltető hatások

Tisztelettel meghívom egy szőlőmagból készült termékeket felfedező kalandra, kérem adja meg e-mail címét, és email sorozatunkban bemutatjuk saját érzékeszervi, fizikai tapasztalatainkat, szőlőmag termékeket fogyasztók, valamint kutatók, szakértők véleményeit. Mindezt az ismerethalmazt természetesen teljesen díjmentesen kínáljuk Önnek.

Személyes adatait természetesen diszkréten kezeljük, harmadik személynek nem adjuk ki.

KÉREM ADJA MEG ADATAIT
ÉS MÁRIS KÜLDJÜK E-MAILEN AZ ELSŐ RÉSZT!

Szőlőmag mint természetes antioxidáns:

Már Szent-Györgyi Albert professzor megmondta 1936-ban,  hogy a vörös-szőlőmag  őrlemény  csakúgy, mint a friss szőlő a szabad gyökök lekötésében játszik nagy szerepet,  így a nyálkahártyák, a bélrendszer, a keringési rendszer, az agyi- és idegi szövetek, a női és férfi szervek, közvetve pedig az egész szervezet káros oxidációs folyamatok elleni kiemelt védelmét szolgálja. A piros szőlőmag őrlemény nagyon erős antioxidáns!

Vizsgálati eredmények:

A Kentucky Egyetem kutatói szerint (2008) egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el! A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76 százaléka elpusztult. A kutatók, akik 2011. év elején számolnak be felfedezéseikről az Amerikai Rákkutató Társaság kiadványában, a Clinical Cancer Research-ben, elkülönítették azokat a jelzősejteket, is amelyek a szőlőmag kivonat használatával kiváltott sejtelhalás útvonalához köthetők. Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bõr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor, és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott. Arra jutottak, hogy a kivonat egy, az apoptózis lefolyását szabályzó fehérjét, a JNK fehérjét aktiválja.

Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bőr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor, és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott, eddig még nem vizsgálták a kivonat hematológiai rákokra gyakorolt hatását, illetve a pontos hatásmechanizmust sem tárták fel.

A bioflavonoidok nagy csoportján belül kiemelkedők a polifenol néven is ismeretes fenolvegyületek. Ezek erős antioxidánsok és daganat ellen ható, védő hatású anyagok. A polifenolok közé tartoznak a  proantocianidinek (tanninok), amelyek rák ellenes, gyulladásgátló, antibakteriális, alvadásgátló és értágító anyagokként ismertek. Az említett csoporton belül  a szőlőmagban, bogyós gyümölcsökben és egyes fenyőfajok kérgében találhatóak az ún. oligomer proantocianidinek, röviden OPC-k.

Az OPC-k igen erőteljes antioxidánsok, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek az azonos mennyiségű C – és E-vitaminhoz képest. Jelenlegi ismereteink szerint leggazdagabb forrásuk a szőlőmag. Hatékonyan semlegesítik a szabad hidroxilgyököket és megelőzik a lipidperoxidációt. Serkentik, fenntartják és helyreállítják a jó vérkeringést, mérhetően erősítik a véredények falát, javítják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok működésében nagy jelentőségű, így a vörös szőlőmag-őrlemény fogyasztása segít megelőzni az érkárosodásokat, szív- és érrendszeri betegségeket, érelmeszesedést, és a stroke-ot. Agyi és idegi szöveteket védő hatásának alapja az, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton, így e létfontosságú szerveket megvédi az oxidációs károsodástól.

Az OPC-k csökkentik a gyakori véraláfutás-képződést, a visszértágulatok és aranyerek kialakulását. A vörös szőlőmag őrlemény segítséget nyújt allergia, ízületi gyulladás esetén is. Szerepe van a bőr rugalmasságának és megfelelő nedvességtartalmának megőrzésében, valamint lassítja a ráncok képződését. Segítenek olyan látászavarok kezelésében is, mint a sárgafolt-elfajulás vagy a cukorbetegség miatt előálló retinabántalmak. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkenti a szemgyulladás esélyét, növeli a szem alkalmazkodó- és látóképességét.

A vörös szőlőmag őrlemények a szőlőmagban lévő különleges polifenolokon felül a vörös szőlő színanyagainak (pl.: rezveratrol) és fitoaktív anyagainak egy részét is hordozzák, amely antioxidáns hatásukat tovább növeli.

Előállítás:

Szőlőmag olajunk és és őrlemény kizárólag saját vörös szőlőink magjából készülnek a lehető legfinomabb eljárással. A mag hőmérséklete nem haladja meg az 50 C fokot sem a tisztítás sem a sajtolás folyamán. A tisztított mag hidegen sajtolásával nyert olajat ülepítés után töltjük 250 ml, olajkiöntős üvegekbe, szűrés és mindennemű kémiai vagy fizikai beavatkozás nélkül. Szőlőmag olajunk nem tartalmaz egyéb növényi olajat! A sajtolásból visszamaradt szilárd frakciót finomra őröljük, majd azonnal légmentesen zárható zsákokba töltjük, így minőségét hosszú ideig megőrzi. Mind az olaj mind a liszt felbontás után javasolt a légmentes visszazárás.

Szőlőmag őrlemény hatásai:

Orlemeny-500-250gr– Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal csökkentve a trombózisveszélyt.
– Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a “jó” HDL és csökkenti a “rossz” LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét.
– Javítja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását.
– Erősen antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét.
– A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára van jó hatással, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhítheti.
– Az agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja.
– Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen.
– Az öregedési folyamatokat lassítja.
– Hatékony kozmetikai szer, a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a bőr állapotát javítani.

Fogyasztása: napi 1-2 evőkanál, 5-7 gramm, étkezés közben vagy után. Fogyasztható önmagában, vagy joghurtba, kefirbe, süteményekbe keverve.

Szőlőmagolaj jótékony hatásai:

Palack-olajA szőlőmagolaj fogyasztása a trombgenezis esélyét is csökkenti. A túlzott mértékű konyhasó fogyasztás okozta magas vérnyomás kezelésére és prevenciójára alkalmas.
Külön említést érdemel a szõlõmagolaj kozmetikai használata. Gazdag linolsavtartalmának köszönhetően a transzepidermális vízveszteség csökkentésében fontos szerepe van, ezért a bőr vízháztartásának szabályozásában alapvető a szerepe. Emoliens hatása és filmképző sajátossága miatt is szívesen alkalmazzák kozmetikai termékekben. Kozmetikai készítményekben a zsírfázis fontos alkotórésze lehet.

A következő esetekben ajánlatos a kozmetikai termékekben szőlőmagolajat használni:
• hajápoló szerek: vékony szálú, zsíros, gyenge, erős igénybevételnek kitett hajra,
• bőrregeneráló termékekben erős igénybevételnek kitett öregedő bőrre, a szemkörnyék ráncainak kezelésére,
• testápoló krémekbe,
• ajakírekbe,
• kézkrémekbe.
A felhasználható szőlőmagolaj mennyisége kozmetikai termékekben nincs korlátozva, így akár hatóanyagként, vagy vivőanyagként kényelmesen használható. Az aromaterápiás masszázsok során használatos illóolajok hígításához szintén előnyösen alkalmazzák gyors felszívódóképessége és közömbös illatanyagai miatt.