Rólunk
PÓSTA BORHÁZ
SZEKSZÁRD
,,Azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden évjáratból a legtöbbet hozzuk ki.''
Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztünk kisebb – nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleinknek /az azóta sajnos jórészt beépült/ Bakta-dűlőben volt kicsiny területük, amelyet az államosításkor elvettek a családtól. 1970-es évek elején azonban Nagyszüleinknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével. Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ a számottevő.
Az olaszrizling hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt, amikor is Guroviczán megvásároltunk egy 3,5 ha-os területet, melyen már csak vörös fajták találhatóak. 2006-ban egy újabb 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtok struktúra és a legtöbb szekszárdi borászathoz hasonlóan mára már a vörösborok nagyobb hangsúlyt kaptak a szortimentünkben, de nem feledkezünk el gyökereinkről és többféle stílusú fehérbort is készítünk, köztük természetesen Olaszrizlinget is a Nagypapa szőlőjéből.
2022-es szüretre a saját területeink megkapták az organikus minősítést, ami fontos mérföldkő számunkra annak ellenére, hogy 2006-tól bio szemlélet szerint műveljük a szőlőinket és dolgozunk a pincében. Borainkat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, kémiai beavatkozás nélkül – és a legmodernebb technológiát kihasználva készítjük.
Arra törekszünk, hogy borainkban jól mutatkozzanak meg a szekszárdi terroir, a fajta és az évjárat hatásai.
Csapatunk
Egyszerre vagyunk szőlészek és borászok, marketingesek és kereskedők, weblapfejleszők és piackutatók, vendéglátósok és takarítók.
A legjobbat próbáljuk kihozni a közös családi szenvedélyből.
Érdekelnek a boraink? Irány a bolt!
Rendelésedet minden esetben környezettudatosan, újra felhasznált papírba csomagoljuk.
Szállítási idő jellemzően 1-3 munkanap.