A siller egy Szekszárdra különösen jellemző borkategória. Jó átmenet rozé és vörös borok között, intenzívebb színét és aromáit a hosszabb héjon áztatásnak köszönheti. Míg a rozék jellemzően 1-2 órán át vannak héjon tartva, addig a sillert egy napig tartjuk héjon illetve magon. Ez idő alatt szín és ízanyagok oldódnak ki a borba, de közel sem annyi, mint a héjon erjesztett vörösboroknál.
A 2023-as évjárat Kadarkából és Cabernet francból készült friss és üde, kitűnő nyári ital, behűtve és fröccsben is biztosan szeretni fogjátok.
Kitűnő választás a legtöbb fogás mellé, igazi gasztronómiai jollyjoker, legjobban a magyaros ételek mellé passzol (halászlé, pörkölt) de egy jó tejszínes tagliatelle mellé sem okoz majd csalódást.
Ha mégis inkább könnyedebb bort választanál, nézd meg a 2023-as Rozénkat, ha pedig többet tudnál meg a Sillerről ajánljuk ezt a cikket.
Az ár 50Ft DRS díjat tartalmaz.
Értékelések
There are no reviews yet