Trianon 100 Emlékbor

(1 vásárlói értékelés)

2 350 Ft

📦 5+1 Trianon100 akci√≥nk: 2022.06.30-ig rakj 6 palack Trianon h√°zas√≠t√°st a kosaradba √©s haszn√°ld a TRIANON kuponk√≥dot, √≠gy egy palackot aj√°nd√©kba adunk. Fontos hogy ellenŇĎriz, hogy levon√°sra ker√ľlj√∂n a kedvezm√©ny!

Kadarka √©s K√©kfrankos h√°zas√≠t√°s, k√∂nnyed, j√≥iv√°s√ļ bor. Illatban fŇĪszeres, gy√ľm√∂lcs√∂s, √≠zben ink√°bb a gy√ľm√∂lcs√∂s jegyek domin√°lnak. Kerek, integr√°lt savak √©s tanninok jellemzik.

 

Trianoni borhoz t√∂rt√©nelmi seg√©dlet: B√ļcs√ļ Fium√©tŇĎl

Id. Posta Péter elmondása szerint

,,Miut√°n az √©n √Ėregap√°m Sz√°sz volt, √ļgy k√©ne nevezni, hogy Feri√Ėregap√°nk. Mindig siratta Fium√©t.

Fium√©ben √≥ri√°si kereskedelmi forgalom volt, ez volt Magyarorsz√°g egyetlen √©s egyben Eur√≥pa 4. legnagyobb teherforgalm√ļ kik√∂tŇĎje, amit a Magyarok √©p√≠tettek ki, √©s hozz√° a vas√ļtvonalat is; Budapest – Gy√©k√©nyes – Z√°gr√°b – Karlov√°c (K√°roly v√°ros) – Fiume. Ez volt a D√©li-vas√ļt, ezen bonyol√≥dott Magyarorsz√°g kereskedelm√©nek jelentŇĎs r√©sze. Nagy v√°mparancsnoks√°g volt itt √©s D√©d√∂regap√°tok itt volt v√°mtiszt (p√©nz√ľgyŇĎri fŇĎbiztos). Annak idej√©n minden reggel 9 √≥r√°ra j√∂tt √©rte a hint√≥, frissen kef√©lt lovakkal √©s vitte dolgozni.

Amikor a Magyar korm√°nynak ki kellett vonulni Fium√©bŇĎl akkor D√©d√∂regap√°ntoknak is j√∂nni kellett – el kellet k√∂lt√∂zni√ľk Domb√≥v√°rra, Nagyany√°tok a csal√°d¬† √∂t√∂dik l√°nyak√©nt a vagonban sz√ľletett Domb√≥v√°ron, mivel akkor m√©g lak√°suk sem volt. A t√°rsadalmi j√≥l√©t √©s megbecs√ľlts√©g ut√°n v√°ltak a Trianon hat√°s√°ra m√°sodrendŇĪ √°llampolg√°rr√°.¬†

Dédöregapátok minden délután kiment a Budapest-Gyékényes-Zágrábi vonathoz, megcirógatta a mozdonyt, majd borba fojtotta bánatát.

√ćgy volt Feri √Ėregap√°nk az egyik k√°rvallottja Trianonnak. ‚Äú

❗️A Trianon 100 eml√©kborunk elŇĎrendelhetŇĎ. A rendel√©seket 2020 augusztus 20 elŇĎtt teljes√≠tj√ľk.

Trianon 100 Eml√©kbor term√©krŇĎl 1 √©rt√©kel√©s

  1. Kiss György Sándor

    √údv√∂zletem! Valamikor kar√°csony k√∂rny√©k√©n kaptam egy √ľveggel-el is fogyott – √≠zlett nagyon. B?r, j√≥ bor, ennyi. Mea culpa. Az√≥ta sz√°mtalanszor eszembe jutott, √≠ze a sz√°mban. Nagyszer?, r√©gen keresett v√∂r√∂sbor. Gratul√°lok hozz√°!
    György (43)

Mondd el a véleményed

Az e-mail-c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©.

Shopping Cart