Aki volt már nálunk borkóstolón Szekszárdon, és felmerült a Bikavér kérdésköre, az tudhatja, hogy évek óta hezitálunk, hogy összeállítsuk-e saját Bikavérünket, hiszen a szabályozások ellenére meglehetősen sokszínű a Bikavér piac, az egészen könnyű, gyümölcsös boroktól, a testes bordeauxi stílusúakig, a meglepően olcsó tételektől, egészen a csillagászati összegekért értékesítettekig minden megtalálható a palettán. Ezért aztán sokat gondolkodtunk azon milyen lenne a mi Bikavérünk.
A Szekszárdi Bikavérnek minimum 45% Kékfrankost és legalább 5% Kadarkát kell tartalmaznia legalább egy másik fajta mellett, így aztán nem meglepő, hogy egy jó ivású, gyümölcsös, de azért hordóban érlelt házasítást képzeltünk el.
P Attila –
Kiváló bikavér!
Krémes-komplex, meggy és újhordós f?szer jegyek egybe simitva. Kimondottan jó ivású tétel!