Sale!

Trianon 100 Emlékbor

(1 vásárlói értékelés)

Original price was: 2 400 Ft.Current price is: 1 990 Ft.

📦 5+1 Trianon100 akciónk: 2022.06.30-ig rakj 6 palack Trianon házasítást a kosaradba és használd a TRIANON kuponkódot, így egy palackot ajándékba adunk. Fontos hogy ellenőriz, hogy levonásra kerüljön a kedvezmény!

Kadarka és Kékfrankos házasítás, könnyed, jóivású bor. Illatban fűszeres, gyümölcsös, ízben inkább a gyümölcsös jegyek dominálnak. Kerek, integrált savak és tanninok jellemzik.

 

Trianoni borhoz történelmi segédlet: Búcsú Fiumétől

Id. Posta Péter elmondása szerint

,,Miután az én Öregapám Szász volt, úgy kéne nevezni, hogy FeriÖregapánk. Mindig siratta Fiumét.

Fiumében óriási kereskedelmi forgalom volt, ez volt Magyarország egyetlen és egyben Európa 4. legnagyobb teherforgalmú kikötője, amit a Magyarok építettek ki, és hozzá a vasútvonalat is; Budapest – Gyékényes – Zágráb – Karlovác (Károly város) – Fiume. Ez volt a Déli-vasút, ezen bonyolódott Magyarország kereskedelmének jelentős része. Nagy vámparancsnokság volt itt és Dédöregapátok itt volt vámtiszt (pénzügyőri főbiztos). Annak idején minden reggel 9 órára jött érte a hintó, frissen kefélt lovakkal és vitte dolgozni.

Amikor a Magyar kormánynak ki kellett vonulni Fiuméből akkor Dédöregapántoknak is jönni kellett – el kellet költözniük Dombóvárra, Nagyanyátok a család  ötödik lányaként a vagonban született Dombóváron, mivel akkor még lakásuk sem volt. A társadalmi jólét és megbecsültség után váltak a Trianon hatására másodrendű állampolgárrá. 

Dédöregapátok minden délután kiment a Budapest-Gyékényes-Zágrábi vonathoz, megcirógatta a mozdonyt, majd borba fojtotta bánatát.

Így volt Feri Öregapánk az egyik kárvallottja Trianonnak. “

❗️A Trianon 100 emlékborunk előrendelhető. A rendeléseket 2020 augusztus 20 előtt teljesítjük.

Trianon 100 Emlékbor termékről 1 értékelés

  1. Kiss György Sándor

    Üdvözletem! Valamikor karácsony környékén kaptam egy üveggel-el is fogyott – ízlett nagyon. B?r, jó bor, ennyi. Mea culpa. Azóta számtalanszor eszembe jutott, íze a számban. Nagyszer?, régen keresett vörösbor. Gratulálok hozzá!
    György (43)

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart