Borok a Karácsonyi asztalon
A nagyszerű fogások mellé nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról a remek borok sem, ha igazán extrák szeretnénk lenni még a megfelelő étel-bor párosításra is figyelhetünk, ehhez szolgál segítségül ez a cikkünk
Halászlé
Az örök klasszikus, szinte nem is hiányozhat az ünnepi asztalról. De nem csak az asztalnál, már a főzéshez is jó hasznát vehetjük egy üveg sillernek vagy kadarkának. Mindkét bornak a könnyedsége és fűszeressége jól passzol a halászléhez
Javaslatunk: Siller 2022
Pulyka
Az elkészítés módja nagyban befolyásolja a hozzá való bort, de egy rozéval nem lőhetünk mellé, két javaslatunk is van
Javaslatunk: Rozé 2020 (krémesebb)
Rozé 2021 (frissebb)
Töltött káposzta
Egy másik klasszikus ami nélkül nem tudjuk elképzelni a karácsonyt, a borválasztást nagyban befolyásolja, hogy milyen iskola szerint készítjük ezt a népszerű fogást: ha a káposzta savanyú egy jó savtartalmú fehérbor (akár fröccsben) jó választás lehet, ám egy gyümölcsös kékfrankossal sem lőhetünk mellé
Javaslatunk: Kékfrankos 2019
Vadételek
Legyen szó steakről vagy egy vaddisznó pörköltről, vad húsok mellé feltétlenül testes vörösbort ajánlunk, nekünk egy testes, fűszeres Cabernet francra esik a választásunk
Javaslatunk: Cabernet franc prémium 2017
Liba máj
Libamáj mellé egyértelmű választásnak tűnik egy tokaji aszú, ha mégis más borvidékről (akár tőlünk Szekszárdról) választanál bort az ünnepi menü mellé, javasoljuk, hogy édes-félédes bor kerüljön az asztalra
Javaslatunk: Sauvignon blanc 2019 késői szüret
Bejgli
A libamájhoz hasonlóan minden édességhez, így a bejglihez is az édes bor a kézenfekvő választás
Javaslatunk: Sauvignon blanc 2019 késői szüret