Bor a Karácsonyi asztalon

Borok a Karácsonyi asztalon

avagy mit igyunk az ünnepek alatt

A nagyszerű fogások mellé nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról a remek borok sem, ha igazán extrák szeretnénk lenni még a megfelelő étel-bor párosításra is figyelhetünk, ehhez szolgál segítségül ez a cikkünk

Halászlé

Az örök klasszikus, szinte nem is hiányozhat az ünnepi asztalról. De nem csak az asztalnál, már a főzéshez is jó hasznát vehetjük egy üveg sillernek vagy kadarkának. Mindkét bornak a könnyedsége és fűszeressége jól passzol a halászléhez
Javaslatunk: Siller 2022

Pulyka

Az elkészítés módja nagyban befolyásolja a hozzá való bort, de egy rozéval nem lőhetünk mellé, két javaslatunk is van

Javaslatunk: Rozé 2020 (krémesebb)
                        Rozé 2021 (frissebb)

 

Töltött káposzta

Egy másik  klasszikus ami nélkül nem tudjuk elképzelni a karácsonyt, a borválasztást nagyban befolyásolja, hogy milyen iskola szerint készítjük ezt a népszerű fogást: ha a káposzta savanyú egy jó savtartalmú fehérbor (akár fröccsben) jó választás lehet, ám egy gyümölcsös kékfrankossal sem lőhetünk mellé

Javaslatunk: Kékfrankos 2019

Vadételek

Legyen szó steakről vagy egy vaddisznó pörköltről, vad húsok mellé feltétlenül testes vörösbort ajánlunk, nekünk egy testes, fűszeres Cabernet francra esik a választásunk

Javaslatunk: Cabernet franc prémium 2017

Liba máj

Libamáj mellé egyértelmű választásnak tűnik egy tokaji aszú, ha mégis más borvidékről (akár tőlünk Szekszárdról) választanál bort az ünnepi menü mellé, javasoljuk, hogy édes-félédes bor kerüljön az asztalra

Javaslatunk: Sauvignon blanc 2019 késői szüret

Bejgli

A libamájhoz hasonlóan minden édességhez, így a bejglihez is az édes bor a kézenfekvő választás

Javaslatunk: Sauvignon blanc 2019 késői szüret

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart